ROCKonstant

ROCKonstant

marți, 14 februarie 2017

Concert GOTHIC (lansare album "Demons") / LUPU' CEL RAU - Rock Halle CT, 4 martie 2017


Concert GOTHIC (lansare album "Demons") / LUPU' CEL RAU - Rock Halle CT, 4 martie 2017. Orele 21:00, intrare 20 lei.

https://www.facebook.com/events/930134270456636/

https://www.facebook.com/Gothic.Romania/


https://www.facebook.com/LupucelRau/?ref=profile
























Scurt interviu GOTHIC:

CtD: Puteti face o scurta prezentare a trupei?
G: GOTHIC este una dintre cele mai vechi trupe ale metalului romanesc. Cu o intensa activitate internationala, care se deruleaza de peste 20 ani (culminand cu un concert la Wacken Open Air si o exotica prezenta in India),
Gothic este una din primele trupe de metal dur din Romania, cu peste 500 de concerte la activ, atat in tara cat si in strainatate, multi-premiata la festivalurile autohtone, nenumarate aparitii pe posturile nationale de radio si televiziune, cat si recenzii, articole si interviuri aparute in cele mai mari publicatii rock din lume.
Debutul trupei a fost marcat de Marele Premiu castigat in 1995 la emisunea lui Petre Magdin `Intalnirea de la miezul noptii` de la TVR, care a propulsat formatia la un nivel superior, astfel incat albumul de debut `Touch of eternity` (1998 Bestial Rec) devine unul dintre cele mai bine vandute albume romanesti de metal in anii 90, piese ca Anguish, Regrets si Memorial Winter devenind adevarate hituri, cantate in cor de fani la concerte.
Celebra publicatie germana `Metal Hammer` a acordat nota 9 (din 10) acestui album. Liderul formatiei, Petrut Alin a mutat trupa in Belgia in perioada 2000-2004, reusind performanta de a scoate albumul `In Blood We Trust` in 2004 la casa de discuri belgiana Painkiller Records, cotat pozitiv in reviste din vestul Europei, cat si de a presta cu succes pe scenele belgiene.
Reinfiintata in Romania in 2005 trupa Gothic se bucura de tot mai mult succes, conferind trupei statutul de formatie `cult` a muzicii metal romanesti.
In 2012 Gothic castiga concursul WACKEN METAL BATTLE, competitie nationala, reprezentand Romania cu succes la Wacken Open Air.
In 2013 este lansat albumul `Expect The Worst, inregistrat la studioul Consonance din Timisoara, apartinand celor de la Dordeduh.
Pana in prezent trupa a concertat in urmatoarele tari : India, Germania, Franta, Belgia, Ungaria, Rep.Moldova, Italia, Slovacia, Polonia, Bulgaria si Croatia.
In 2015 trupa a intrat din nou in studioul Consonance din Timisoara pentru a inregistra tobele pentru noul album - DEMONS. Restul de instrumente au fost inregistrate in studioul propriu al trupei, albumul fiind mixat de Alin Petrut in colaborare cu Nimrod Szedlacsek (Corvin Studio Cluj). In octombrie 2016 formatia a anuntat colaborarea cu Loud Rage Music, pentru distributia acestui nou album, care a fost lansat in ianuarie 2017 si se bucura de cronici excelente pana in prezent !
CtD: Ati mai cantat in CT? Daca da, cum vi s-a parut?
G: Da, am cantat de cateva ori in Constanta, la defunctul club `Epoca Metalelor. De fiecare data am avut un public numeros si ne-am simtit foarte bine. Avem o mare apreciere pentru oamenii din Constanta !
CtD: Ce asteptari aveti de la publicul constantean?
G: Ne dorim sa fie cati mai multi la concertul nostru, la care suntem ajutati de prietenii de la Lupu` Cel Rau. Vom da un show pe cinste si speram sa avem un after-party de zile mari, pentru ca ne place viata !
CtD: Cum credeti ca putem sprijini/creste miscarea rock/metal din Constanta si nu numai?
G: Initiativa acestui blog este foarte buna, va felicitam pentru idee, in rest, ce sa zic, educati-va tinerii rockeri cat mai bine, nu ii ignorati, ajutati trupele noi, ajutati scena sa creasca si sa se mentina la marele nivel la care a fost Constanta intotdeauna !
CtD: In final, adresati cateva vorbe publicului care va veni sa va vada.
G: Gothic va avea un concert de aproximativ 2 ore, atat cu piese de pe noul album, cat si piese mai vechi. Abia asteptam sa revenim la Constanta, va asteptam in numar mare si va promitem sa dam tot ce avem mai bun din noi !!


Scurt interviu LUPU' CEL RAU:

CtD: Puteti face o scurta prezentare a trupei?
LCR: Salut! Lupu' cel Rau inseamna : Eugen Brudaru - voce; Cristian Popescu - bas; Theo Scriosteanu - tobe si Bogdan Costea - chitara.
Stilul abordat este un fel de heavy metal melodic folosindu-ne de un gen de orchestratie menita sa ne faca sa ne simtim bine pe scena, sa ne distram, fiind tot timpul pusi pe glume, strambaturi si distractie; de altfel, numele trupei este luat din desenele animate cu Droopy si cred ca spune tot.
CtD: Ati mai cantat in CT? Daca da, cum vi s-a parut?
LCR: Da, incepand cu anul 2012 am tot cantat in orasul natal, si ne putem mandri ca avem deja o gasca ce apare constant la concertele noastre. Ne bucuram sa observam cum Constanta isi mareste armata de rockeri si metalisti, la noi aparand deja 4 cluburi in care se pot sustine concerte de gen si care simultan sunt pline.
CtD: Ce asteptari aveti de la publicul constantean?
LCR: Singura asteptare este sa fie prezent mereu pentru a sustine miscarea live.
CtD: Cum credeti ca putem sprijini/creste miscarea rock/metal din Constanta si nu numai?
LCR: Pe langa prezenta la concerte, in functie de posibilitati trebuie sa cumparam merchandise-ul trupelor preferate: tricourile si discurile lor pentru ca a mentine o trupa rock mereu interesanta necesita multa munca si implicit cheltuieli (instrumente, consumabile, inregistrari etc.)
CtD: In final, adresati cateva vorbe publicului care va veni sa va vada.
LCR: Pe 4 martie nu este concertul nostru, noi doar deschidem pentru prietenii de la Gothic in speranta de a face impreuna o super seara in care ei sa-si lanseze cu succes noul lor material discografic. Stay metal and bring all your friends in!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu