ROCKonstant

ROCKonstant

marți, 14 februarie 2017

Concert ASEMIC / BREATHELAST / KEOPS VEXA - Rock Halle CT, 10 martie 2017


Concert ASEMIC / BREATHELAST / KEOPS VEXA - Rock Halle CT, 10 martie 2017. Orele 20:00, intrare 20 lei.

https://www.facebook.com/events/369612560081418/

https://www.facebook.com/asemic.official

https://www.facebook.com/Breathelast

https://www.facebook.com/Keops-Vexa-192760027746667

Scurt interviu ASEMIC:

CtD: Puteti face o scurta prezentare a trupei?
A: Formatia s-a infiintat undeva prin 2013, initial intr-o formula restransa, Vlad si Liviu. La scurt timp s-a alaturat Alexei la bas si am inceput sa compunem primele piese de le “Luminescentity”. O buna perioada am mers in 3 si am compus majoritatea pieselor de pe album in acest format. La finalul anului 2014 s-a alaturat grupului si Tudor Scanteie la chitara si in acest fel am iesit pentru prima data live. Au urmat o serie de concerte in aceasta formula care s-a dovedit a fi foarte stabila si variata dpdv muzical. Am imbinat djent cu fusion, cu jazz, cu progressive metal sau death metal si a iesit primul nostru album in 2015. Dupa un final de an zguduit de tragedia de la Colectiv, in 2016 am reluat activitatea insa am sustinut doar doua concerte in acel an, care a culminat si cu despartirea de Tudor Scanteie. Am avut sansa sa gasim un chitarist si un om deosebit, cu care rezonam la absolut toate capitolele, chitaristul Andrei Alexandru Bogdan cu care actualmente formam un grup foarte unit si foarte productiv. Avem un album si un single la activ si urmeaza la finele verii sa lansam cel de-al doilea full lenght Asemic.
CtD: Ati mai cantat in CT?
A: Da, am mai cantat in Constanta in Septembrie la “Ziua Chitarelor” alaturi de numele grele ale domeniului printre care Frank Gambale, Tosin Abasi sau Joel Hoekstra. Am avut insa un repertoriu foarte scurt datorat programului foarte incarcat. Oricum, avem amintiri foarte placute din Piata Ovidiu.
CtD: Ce asteptari aveti de la publicul constantean?
A: E dificil sa stabilim niste asteptari specifice. Despre Constanta putem spune ca a dat foarte multe trupe marfa si inca face acest lucru. De la arhicunoscutele trupe de death metal local precum Nox si Cadavrul pana la Protest Urban si White Walls, Constanta cred ca e unul din punctele importante al Undegroundului. Venim cu o trupa in mare masura formata tot din constanteni, Breathelast, o trupa care ne onoreaza cu prezenta, o formatie cu istorie ca si grup dar si ca membri individuali. E o reala placere si onoare sa cantam impreuna si chiar vrem sa le multumim inca o data pentru ca au dat curs invitatiei noastre. De asemenea, vor veni alaturi de noi Keops Vexa, o formatie cu care ne face o reala placere sa cantam impreuna, o formatie care suna ceas live si care va oferi o portie foarte zdravana de progressive-metal, djent si metalcore. La un asemenea line-up, chiar e pacat sa lipsiti. Constanta are in acest moment o miscare foarte activa pe scena underground, sunt cluburi marfa care organizeaza astfel de evenimente si cred ca toata letargia legata de concertele live de metal s-a incheiat de mult. Va asteptam in numar cat mai mare.
CtD: Cum credeti ca putem sprijini/creste miscarea rock/metal din Constanta si nu numai?
A: Cred ca s-a facut un progres considerabil in acest sens in Constanta. Au aparut deci cluburi (Constanta are acum cel putin 3 cluburi in care se pot organiza astfel de evenimente) ceea ce e un semn clar ca in acest oras lucrurile se misca, exista public si conditii excelente de a canta. Ultima data cand se canta la Constanta era pe vremea “Epoca Metalelor” daca nu ma insel. Lucrurile se misca in directia corecta, trupele au progresat enorm, unele cluburi au conditii excelente in Romania pentru un show live si cel mai trainic mod prin care se pot sustine artistii locali este reprezentat de cumpararea produsului final. Muzica. Ori prin merch, ori prin cumpararea albumelor, ori prin plata biletului. Vorbim totusi de formatii independente, care organizeaza totul din fortele proprii si care isi asuma niste riscuri. Continuitatea vine tocmai din sprijinul asta reciproc dintre muzicieni si ascultatori.
CtD: In final, adresati cateva vorbe publicului care va veni sa va vada.
A: Va asteptam in numar cat mai mare. Promitem un concert cu 3 trupe pentru care muzica chiar inseamna totul, o sa vedeti. Venim cu 2 trupe bestiale si un line-up nou, un chitarist nou in Asemic pe care trebuie neaparat sa-l vedeti in actiune, cu piese de pe Luminescentity si de pe viitorul material. Suntem siguri ca sala va fi plina si va fi o seara memorabila. Multumim mult pentru sprijin.Scurt interviu BREATHELAST:

CtD: Puteti face o scurta prezentare a trupei?
B: Breathelast este o formatie de metal cu diverse influente, din Constanta - Bucuresti, fondata in 2010, cu radacinile multor altor proiecte locale la baza. Trecuta prin cateva schimbari de componenta, formatia rezista si isi promoveaza muzica prin multe concerte la inceput, ajungand sa evolueze de la an la an incat sa aleaga posibilitatile de afisare "pe viu", trecand de la concerte de club la festivaluri nationale si la cateva iesiri din tara. Dorinta trupei de a canta si de a se reinventa mereu i-a purtat de la primele acorduri inspirate de nevoia de a nu folosi o reteta anume si de a baza "sound" ul trupei pe trairea naturala a membrilor formatiei, pana la abordarea in romana a unor nuante diferite, fata de ce erau obisnuiti sa livreze. Materialul "Maluri" ia astfel nastere, sub tutela Universal Music Romania, marcand un nou episod in evolutia Breathelast. Momentan, trupa pregateste primul lor material de cursa lunga ( dupa self titled 7 tracks si split ul cu Cap de craniu 4 tracks ), ce urmeaza sa fie inregistrat la Studio148. Materialul este anuntat pentru finalul anului 2017. Breathelast pregateste, in paralel cu albumul full length (engleza si romana), un material integral in limba romana, din care deja au pregatit spre lansare single ul "Monstrul", cu ajutorul pe sunet / video din partea celor de la BlueCat Studio / Real Sound and Vision Studio.
CtD: Ati mai cantat in CT? Cum vi s-a parut?
B: Constanta este, in primul rand, acasa, pentru multi dintre noi, ca sa nu zic toti, ca de-acolo au pornit primele aventuri in directia formarii acestui band. A fost bestial la concertul sustinut in Club 13, alaturi de Astral Ofidian. Public FOARTE bun, foarte viu, un patron axat pe seriozitate si muzica cu antren, ne-a placut mult. Vom reveni mereu cu placere, cat timp este chef de rechini acolo :).
CtD: Ce asteptari aveti de la publicul constantean?
B: Sa nu se schimbe, deoarece este special, energic si cu spiritul marii in el. E liber, sau asa imi da impresia. De la aerosoli, mai mult ca sigur :)). Sa sustina trupele lor locale, care sunt bestiale in marea lor majoritate, si trecutul sta martor la ce muzica buna a scos Constanta (nu, nu includ Breathelast, vorbesc despre toate celelalte trupe). Daca tot stati pe o mina de rock alternativ / metal de aur, de ce nu o exploatati, oameni buni? Do it. Multumim.
CtD: Cum credeti ca putem sprijini/creste miscarea rock/metal din Constanta si nu numai?
B: Sta in mana organizatorilor, a publicului si a celor curajosi ca voi, cei ce aveti aceasta publicatie, deoarece tineti steagul sus pentru numele mici si in crestere, cat si pentru cele consacrate. Se face deja, in pas cu vremurile in care traim (fata de NIMIC), destul de mult pentru patura de rock a societatii romanesti, mai ales pentru cea in crestere. Normal ca si trupele sunt obligate sa demonstreze seriozitate, bun simt si pasiune fata de acest curent si propria munca. Munca se va rasplati cu munca din partea altora. In Constanta am intalnit mereu o energie pozitiva, sper sa ajute la dezvoltarea muzicii locale. Banuiesc ca nu are rost sa mai scriu ca dc nu iti place ceva, poti sustine macar ceva ce ITI PLACE. Oricand, asta.
CtD: In final, adresati cateva vorbe publicului care va veni sa va vada.
B: Oameni si rechini buni, ne stim, speram sa ne revedem cu bine, pentru cei ce ne cunosc si nu au nimic mai bun de facut, veniti sa cunoasteti doua trupe senzationale: Asemic (in al caror turneu suntem sustinatori) si Keops Vexa, ambele ca doua calatorii interstelare cu explozii de viata cosmica si riff uri grele, tata. Progul la el acasa, sustinut de Breathelast metalifer si cu mare pofta pentru aceste concert. 10 martie / Rock Halle.
Multumim pentru sustinere si posibilitatea de a vorbi despre acest eveniment!Scurt interviu KEOPS VEXA:

CtD: Puteti face o scurta prezentare a trupei?
KV: Keops Vexa este un proiect de metal experimental care a luat nastere în perioada 2014 – 2015 din initiativa unor simpli oameni pasionati de muzicã. Stilul abordat este rezultatul a numeroase experiente si influente muzicale ale fiecãruia dintre noi si, desi poate fi catalogat în diverse moduri, preferãm sã lãsãm la latitudinea ascultãtorului încadrarea într-un gen, subgen sau mai multe subgenuri anume. Pentru noi muzica este un mod de exprimare si realizãm acest lucru prin explorarea de idei în mod liber, fãrã constrângeri de gen muzical sau factori externi.
Componenta Keops Vexa:
Mihai Tanasescu – tobe;
Razvan Nastase - chitara;
Ciprian Barbu – chitara;
Laurentiu Ivascu – bass;
CtD: Ati mai cântat in CT?
KV: Am avut plãcerea de a ne întâlni în trecut cu publicul constãntean, prin prisma diverselor trupe în care am activat. Este plãcut sã cântãm în Constanta mai ales cã ne leagã prietenii cu oameni de acolo, pentru unii dintre noi fiind chiar acasã.
CtD: Ce asteptãri aveti de la publicul constãntean?
KV: Publicul cred cã este mai unit si mai devotat fatã de muzica underground în general comparativ cu cel din capitalã. Îmi aduc foarte bine aminte concertul de lansare al albumului celor de la Protest Urban din “El Comandante”, bãnuiesc acum mai bine de 10 ani. Pentru noi, oamenii misto cât si atmosfera dementã (în sensul bun), reprezintã într-un fel publicul pe care îl apreciem în Constanta indiferent de locatie.
CtD: Cum credeti cã putem sprijini/creste miscarea rock/metal din Constanta si nu numai?
KV: Pe de-o parte, privind din punctul de vedere al publicului, este important sã existe o comunitate rock/metal, care sã vinã la concerte si sã sustinã trupele prin cumpãrarea de merch, prin promovare în interiorul grupului de prieteni sau prin simpla prezentã la concerte. Si asta este în special valabil pentru comunitatea underground. Privind din tabãra cealaltã, a trupelor si a celor care organizeazã evenimente de acest gen, trebuie sã existe respect reciproc unii fatã de altii si împreunã fatã de public. În plus, fiecare trebuie sã îsi ducã la indeplinire datoria de a face un spectacol bun si ca lumea sã se simtã bine, de-o parte si de alta.
CtD: În final, adresati cîteva vorbe publicului care va veni sã vã vadã.
KV: Vã asteptam pe cât mai multi dintre voi la concert. Stay metal, stay true \m/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu